Cz.3. Ćwiczenia do zajęć praktycznych. Usługi dodatkowe. Śniadania. Sylwia Oparka Teresa Nowicka Maria Bazylewicz-Radio.

KSIĄŻKI

Niniejsze ćwiczenia przeznaczone są do wykorzystywania na zajęciach praktycznych oraz do uatrakcyjnienia przedmiotów: organizacja pracy w hotelarstwie i obsługa konsumenta w technikum hotelarskim oraz policealnym studium zawodowym kształcącym słuchaczy w zawodzie technik hotelarstwa. Ćwiczenia zawarte w Zeszycie mogą być wykorzystane w kształceniu modułowym. Książka jest zgodna z programem Ministerstwa Edukacji Narodowej.

Autorzy: Sylwia Oparka Teresa Nowicka Maria Bazylewicz-Radio.
Wydawca: Wydawnictwo Maria
Miejsce i rok wydania: Polanica Zdrój 2012, wydanie I
Format: A4
str.: 156
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-62337-66-8

Spis treści
I. Podział usług hotelarskich dodatkowych wg określonych kryteriów
1. Podział usług dodatkowych
2. Usługi dodatkowe specjalne, na życzenie gości
3. Zakres usług dodatkowych w obiektach hotelarskich
II. Oferta usług dodatkowych
1. Zasady i formy przyjmowania zamówień usług dodatkowych.
Zasady przygotowywania pakietów usług
2. Przygotowanie zamówionych usług do realizacji. Dokumentacja dotycząca organizowania i realizacji usług dodatkowych
III. Wyposażenie techniczne niezbędne do świadczenia usług dodatkowych
IV. Usługi dodatkowe w ruchomej bazie noclegowej
V. Śniadania
1. Rodzaje śniadań
2. Formy podawania śniadań
3. Bufet śniadaniowy
4. Room-service